1 pakke Aalbæk Gourmet pølser (f.eks. Gourmet Sommerpølse)
Gode pølsebrød, gerne store
4-5 drueagurker fra glas
1 rødløg
1/2 æble
1 fed hvidløg
2-3 spsk. mayo
Sennep
Ketchup
Salt og peber
Relish: Drueagurker, rødløg, æble og hvidløg hakkes fint, blandes med mayo og krydres med friskkværnet salt og peber. Tip: Ønskes en stærk dip, kan der tilsættes lidt finthakket chili.
Pølserne steges sprøde på grillen eller på en pande og brødet lunes i ovnen. Læg pølsen i brødet, top med sennep og ketchup og afslut med den hjemmelavede dip. Tip: Pynt evt. med friskklippet karse.
1 pakke Gourmet pølse med Cheddar og Jalapenos
4 Brioche Burgerboller
4-5 spsk. Hellmann’s mayo
Lidt finthakket purløg
1-2 spsk. finthakket kapers
Hjertesalat
4 drueagurker
12 tynde skiver tomat
3 løg
Smør til stegning
Sennep og ketchup
Salt og peber
Rør mayo sammen med de finthakkede kapers og purløg, og smag til med friskkværnet salt og peber. Pølserne flækkes på langs og steges sprøde. Drueagurker flækkes ligeledes på langs og tomaterne skæres i tynde skiver. Løgene skæres også i tynde skiver og steges i smør på panden til de er gyldne og møre, smages til med friskkværnet salt og peber.
Burgerbollerne smøres med mayo, i bunden lægges salat, og byg burgeren op med de øvrige ingredienser.
Tip: Hvis man har Worcestershire Sauce i køleskabet, giv løgene en sjat under stegningen.
15 g gær
350 g italiensk tipo 00-mel
6-7 nye danske kartofler eller bagekartofler
Aalbæk Økologisk Chorizo med jalapeños
Olivenolie
½ bundt rosmarin
300 g mozzarella eller gedeost
Flagesalt
2 tsk. havsalt
2,5 dl lunkent vand
Rør gær ud i lunkent vand. Tilsæt mel, salt olivenolie, og ælt dejen godt sammen til den er blød og elastisk. Dæk skålen med et vådt klæde, og sæt dejen på køl natten over.
Skræl kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver. Med fordel kan et mandolinjern bruges, alternativt en kartoffelskræller eller en skarp kniv. Læg de kartoflerskiverne i vand, så de ikke bliver brune.
Fordel mel på bordet, og rul dejen ud med en kagerulle til den har en tykkelse på cirka 3- 4mm.
Pluk og hak rosmarinen groft. Fordel kartoffelskiverne, så de dækker hele dejen bortset fra den tynde kant. Drys herefter rosmarinen over, og pensl kartoffelskiverne med olivenolie.
Flæk chorizoen på langs og fordel stykkerne på pizzaen. Bag pizzaen på grillen eller i ovnen i 10-15 minutter ved 250 grader til bunden er sprød og kartoflerne er gyldne (brug gerne en forvarmet pizzasten).
Tag pizzaerne ud, fordel gedeost eller mozzarella på dem, og sæt dem i ovnen igen et par minutter, så osten kan smelte.
100 gram bittesmå stegte Aalbæk chorizo tern, gem lidt til pynt
3 spsk. Skyr
2 tsk. Mayonnaise
1 stænk tabasco
1 fed presset hvidløg
1 bundt purløg, gem lidt til pynt
4 skiver godt brød
Peber og lidt salt
Pynt: Chorizo og purløg
1.Rist brødskiverne på en varm pande med olivenolie. 2. Bland alle ingredienserne sammen og smag til. 3. Læg en god klat chorizo creme på hvert brød og pynt med purløg og chorizo.
Kategori: Tapas.
40 tynde skiver ristet Aalbæk chorizo
2 avocado
Saft fra 1 lime eller 1 citron
1 tsk. Sukker
Parmesanflager ca. 6-9 pr. portion
Salt og godt med peber
Pynt: Frisk dild
1. Skær avocadoen i helt tynde skiver og bred dem ud på en tallerken. 2. Pres saften af en lime eller citron henover og drys med sukker. 3. Krydr med salt og peber, og top med ristet chorizo og parmesanflager. 4. Pynt med frisk dild.
Kategori: Forret.
20 skiver stegt Aalbæk chorizo
80 gram smørbar gedeost
1 tsk. Mayonnaise
1 fed presset hvidløg
½ agurk i små tern, uden kerner
4 skiver godt brød
Pynt: Timian
Steg brødene på en varm pande i olivenolie.
Bland resten af ingredienserne sammen og læg en stor klat på hvert brød og pynt med brøndkarse eller en anden frisk krydderurt.
400 g spaghetti
1 dåse flåede tomater
4 fed finthakkede hvidløg
1 finthakket rødløg
14-16 blommetomater, groft skåret
2-3 groftrevne gulerødder
1 kvist frisk timian
1 hel Aalbæk landsby salami i tern
5-6 dl Herbamare Bouillon (grøntsagsbouillon)
4 spsk. olivenolie
1 tsk. friskkværnet salt og peber
Frisk parmesan til servering
Groft rugbrød
En rødbede
Solsikkespire el. andre spirer
Olivenolie
Havsalt
Peber
Det skal du bruge (4 pers)
1 Økologisk Klassisk Chorizo i skiver 200 g eller Gourmet Bacon i tern 200 g
12 æg
1 dl fløde
250 g kogte kartofler
1 tsk. salt
100 g revet mozzarella
2 skalotteløg i ringe
saft af 1 lime
bredbladet persille
1/4 Hokkaido græskar
1 pakke Aalbæk Gourmet bacon
2 timian kviste
1 helt hvidløg
Det skal du bruge (4 pers)
Chorizo i ca. 20 tykke skiver
4 æg
purløg
4 skiver koldhævet brød
4 spsk. god pesto
1 lille brie
500 g kyllingebryst
300 g Aalbæk Gourmet Bacon
500 g markchampignon
2 dl skyr
1 dl mayo
Saften fra en halv citron
1 tsk. sukker
1 bundt purløg (fintsnittet) eller frisk dild
Salt og peber
Evt. et stænk tabasco
Smør til stegning
Kog kyllingebryst mørt i letsaltet vand, og lad dem afkøle. Rens champignon, og skær dem i kvarte. Steg dem på en pande ved god varme til de er møre, og lad dem herefter afkøle. Tag overskydende væde fra.
Dressing: Skyr blandes med mayo, citron, sukker, purløg, salt og peber.
Kyllingebrystet rives fra hinanden til rustikke stykker. Herefter vendes ingredienserne sammen.
Aalbæk Gourmet Bacon skæres i skiver, og steges i ovnen på et stykke bagepapir ved 180 grader i 12-18 minutter afhængig af skivetykkelse. Vend dem gerne undervejs.
Det hele anrettes med baconskiver på toppen.
Tip: I sæsonen kan champignon udskiftes med friskbælgede danske ærter.
Aalbæk Mild Spegepølse
Aalbæk Oksespegepølse
2 hvede sliders/boller
Cheddar ost
1 tomat
½ avocado
½ rødløg
1 håndfuld spinatblade
3/4 spidskål
1 spsk. grøn pesto
1 spsk. mayo
4 store bagekartofler
Olie til stegning
Chilimayo:
150 gram mayo
1 fed hvidløg fint hakket
1 chilipeber, salt, peber, Sriracha & chilipulver
Skær tomat, avocado og rødløg i skiver og spidskål i tynde strimler. Skær spegepølserne i skiver og rist dem på panden til de er sprøde. Tag dem af panden og lad dem dryppe af på en serviet. Rist rødløgene på samme pande indtil de er let møre. Varm bollerne i ovnen. Byg den første bolle og smør bollen med pesto. Læg derefter spidskål, avocado og mild spegepølse i. Byg den anden bolle og smør bollen med mayo. Læg derefter cheddar ost, tomat, rødløg, oksespegepølse og spinat i.
Pommes frites: Skræl kartofler og skær dem i stave i ønsket tykkelse. Vend dem i olie og ønskede krydderier, for eksempel timian. Fordel kartofler jævnt på en bageplade og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Drys med havsalt.
Hjemmerørt chilimayo: Bland mayo, hvidløg og chili sammen. Smag til med salt, peber, Sriracha og chilipulver. Lad mayonnaisen trække i køleskabet inden servering.
Tip: Som slider kan du bruge mini burgerbolle eller en god gammeldags klassisk hvede. Du kan købe mini burgerboller i dit supermarked eller bage dem selv i halv størrelse af dine normale burgerboller.
1 kg skrællet græskar uden kerner (i tern)
1 stor bagekartoffel (i tern)
2 små hakkede løg
4 fed grofthakkede hvidløg
1 stk. grofthakket rød snack peber
3 dl grøntsagsboullion (Herbamare Bouillon og vand)
2 spsk. olivenolie
1-2 dl piskefløde (kan undværes, tilsæt da lidt mere vand)
Tabasco efter smag
Citronsaft fra en halv citron
1 tsk. sukker
Salt og peber
Topping:
Aalbæk Gourmet Bacon (i tern)
1 bundt forårsløg, fintsnittet
Rist løg og hvidløg i olivenolie i 4-5 minutter. Tilsæt resten af ingredienserne (dog undtagen fløden). Kog ved middel varme i ca. 30 minutter til grøntsagerne er møre. Blend græskarsuppen til en ensartet konsistens med en stavblender. Kog herefter suppen igennem og tilsæt fløden. Smag til med salt og peber.
Serveres i en dyb tallerken og toppes med sprødstegte bacontern og fintsnittede forårsløg. Velbekomme!
200 gram Aalbæk filino med krydderurter i tern
½ revet knoldselleri
2 pære i fine tern
100 gram hasselnødder
150 gram vindruer, halveret og stenfri
1 bundt purløg
1 håndfuld revet peberrod
Dressing:
1 dl skyr
1 dl cremefraiche
½ dl mayo
Citronsaft
Lidt sukker
Salt og peber
Rist hasselnødderne på en pande i et par minutter, til de begynder at tage farve. Hak dem groft og læg dem til afkøling på køkkenbordet. Rist skiverne af filino til de er sprøde og læg dem på fedtsugende papir.
Bland dressingen sammen og smag den til med salt, peber, citronsaft og sukker. Vend alle ingredienserne til salaten sammen, undtagen nødderne, og bland den med dressingen. Vend den stegte salami i og anret i en stor skål og pynt med de ristede hasselnødder.
1 bundt bredbladet persille
1 fed hvidløg
40g pinjekerner
1 dl olivenolie
Saften fra ½ citron
1 spsk. revet parmesan
Salt
Pil hvidløgsfed. Skyl og tør persillen. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. Kom alle ingredienser i en blender og blend dem sammen til konsistensen er ensartet og cremet.
Held evt. pestoen i et steril patentglas og top med lidt olivenolie til forsegling. På den måde holder den op til 3 uger i køleskabet.
Nyd med et godt stykke brød og et udvalg af Aalbæks økologiske specialiteter.
1 hel Aalbæk tapassalami med malabar peber
½ kg jordskokker i tynde skiver
80 gram valnødder, groft hakket
Karse
Sherryeddike
Olivenolie
Citronsaft
4 tsk. sukker
Salt & peber
Skær jordskokkerne i tynde skiver og læg dem fladt på en tallerken. Dryp citronsaft over skiverne, så de ikke bliver brune. Drys herefter sukker, sherryeddike, olivenolie samt salt og peber over skiverne.
Skær salamien i tynde skiver og fordel dem på en bradepande med bagepapir. Rist salami skiverne i forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter, til de er sprøde. Lad salamien køle af og hak skiverne groft med en kokkekniv og drys henover retten.
Slut af med et drys grofthakket valnødder og karse.
150 gram Aalbæk Gourmet Bacon i skiver
½ selleri i små tern
Ca. 2,5 dl fløde
1 stort fed hvidløg, presset
4 skiver rugbrød i tern
Smør til stegning
Skallen af en økologisk citron
Salt og peber
Purløg til pynt
Kog selleri i fløde i 25-30 minutter til sellerien er helt mør. Fløden skal kun lige dække sellerien. Blend massen og tilsæt et fed presset hvidløg. Smag til med salt og peber.
Rist baconskiverne sprøde og hak dem groft med en kokkekniv. Rist rugbrødstern i smør til de er helt sprøde. Anret selleripuréen på en tallerken og drys med bacon, rugbrødscrutoner, purløg og revet citronskal.
100 gram Aalbæk chorizo, stegt
2 små buketter hjertesalat
2 stk. kylling bryst
1 bundt forårsløg i skiver
1 avocado i grove tern vendt i lidt citronsaft
1 stort rødløg i tynde skiver
Salt og peber
Dressing:
Jomfru olivenolie af en god kvalitet
Balsamico af en god kvalitet
1. Kog kyllingebrysterne i 30-35 min. i letsaltet vand. Lad dem køle af og riv dem i lidt grove stykker. 2. anret salaten i et stort fad. Pisk dressingen godt sammen og hæld over, slut af med salt og peber.
Kategori: Salat, Hovedret, Frokost
200 gram chorizo
6 syrlige æbler
2-3 spsk. sukker efter smag
Smør til stegning
Chorizo fedt til stegning
Salt og peber
1 bundt grønne asparges
100 g tynde skiver salami med hasselnødder
3 spsk. olivenolie
3-4 fede hvidløg, grofthakket
Salt og peber
Ca. 50 g revet manchego eller parmesan
1 kg rødløg
2 dl vand
2 dl lagereddike
1 dl sukker
Salt og peber
Kog vand, eddike og sukker i en stor gryde til sukkeret smelter. Skræl og del løgene i halve og skær dem i meget tynde skiver. Tilsæt rødløg og giv dem et kort opkog på et par minutter. Lad løgene køle af inden servering og smag til med salt og peber. Fyld resten af løgene i rene glas med lagen henover og stil dem på køl. De kan sagtens holde et par uger.
Løgene smager rigtig godt ovenpå en hotdog eller som tilbehør til grillede pølser.
600 gram små kogte kartofler skåret rustikt
2 små rødløg i meget små tern
150-200 gram Aalbæks Gourmet Bacon
1 bundt persille
1 fed hvidløg
1 dl god olivenolie
Salt og peber
1-2 pakker Aalbæk økologisk bacon
2-3 laurbærblade
10 sorte peberkorn
Aalbæk delikatessesalami ex. med emmentaler
Aalbæk Gourmet Brunchpølser
Pretzel
Sennep
Cornichoner
De hele stykker økologisk bacon skal simre sammen med laurbærblade og peberkorn til de er møre i 2,5 til 4 timer afhængig af, hvordan vandet koger. Baconstykkerne skal gerne være meget møre. Når stykkerne er færdigkogt, pakkes disse i et rent viskestykke, sættes under pres og sættes herefter på køl. Den økologiske bacon serveres kold skåret i skiver, sammen med sennep, groft rugbrød og cornichoner.
Nemt og godt tip til at pifte din sennep op: Man tager en god sennep, mængde efter behov og rører op med whisky og brun farin.
Til servering skæres Aalbæk Delikatesse Salami i skiver og serveres sammen med en frisk pretzel.
Som ekstra tilbehør varmes Aalbæk Gourmet Brunchpølser i en gryde.
200 g Rucola
100 g finthakket grønkål (køb evt. på pose, økologisk og finthakket)
1 bundt hjertesalat
1 pære i tynde skiver
1 æble i tynde skiver
100g valnøddekerner
150g Aalbæk delikatesse fennikel salami i tynde skiver
1 dl A38
2-3 spsk. mayo
Saften fra en ½ citron
1 tsk. sukker
Salt og peber
Fennikel salamien skæres i tynde skiver og bages i ovnen på et stykke bagepapir ved 200 grader, til de er sprøde (ca. 12-15 minutter afhængig af skivetykkelse). Lad dem afkøle på et stykke køkkenrulle.
A38, mayo, citron og sukker røres sammen og smages til med friskkværnet salt og peber. Smag til så den er sursød. Frugt og grønt bygges op på et fladt fad.
Dressingen fordeles hen over med en ske. Til slut knuses den afkølede fennikel salami hen over.
¼ spidskål skåret rigtig fint
½ agurk i små tern uden kerner
1 bundt purløg skåret helt fint
8 tsk. mayo
½-1 tsk. sennep
Salt og peber
Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Servér ovenpå en hotdog eller som tilbehør til en grillpølse.
Top evt. med syltede rødløg.
100 gram Aalbæk tapaspølse med malabar peber i skiver
250 gram danske jordbær, halve eller kvarte
1 spsk. sukker
50 gram ruccola
100 gram god feta
30 gram grofthakkede pistacienødder
Dressing:
2-3 spsk. God balsamico
2-3 spsk. God olivenolie
Rist salamiskiverne på panden til skiverne er sprøde. Hak skiverne groft med en kokkekniv, når de er afkølet.
Drys sukker over jordbær, og vend det med smuldret feta i en stor skål sammen med ruccola, nødder og dressing.
Drys med ristet salami på toppen.
400 gram spaghetti
150 gram Filino Salami
1 grøn peber
2 fed hvidløg
4 æg
2 dl madlavningsfløde
100 gram revet parmesan
Friske krydderurter
Salt og peber
Det skal du bruge (4 pers)
1/2 selleriknold
2 bagekartofler
2 gulerødder
50 g smør
1 tsk. salt
2 spsk. finthakket purløg
1 dl bredbladet persille
lidt olie
1 hel Aalbæk Chorizo med jalapeño
2-3 løg i strimler.
1 blomkål i små buketter, eller groft skåret
10-12 fed pillede hvidløg
4 spsk. Olivenolie
Salt og peber
75 gram mandler
3 spsk. Soya sauce
100 gram Low salami skåret i små tern
Skallen af ½ økologisk citron
3 spsk. Rugkerner der er kogt og ristet
2 håndfulde groft hakket bredbladet persille eller rucola
100-150 gram Aalbæk Chorizo med jalapeños, stegt
1 aflangt focaccia brød
10-15 små blandede tomater, gerne i forskellige farver
75 gram smørbar gedeost, eller anden neutral ost
100 gram feta i blok, evt. ged, som bliver delt i ulige klumper til at drysse henover focaccie brødet
Salt og peber
Olivenolie
Pynt: Friske krydderurter
1. Varm brødet i oven, ved 200 grader, til det får en sprød kant. Tryk brødet flad med en kokkekniv. 2. Smør gedeost på bunden, og læg fyld på, så det ser lidt rustikt ud. 3. Slut af med salt, peber og olivenolie. Pynt med friske krydderurter, evt. brøndkarse og frisk timian.
Tip: Skær focaccia brødet ud i lidt skæve stykker.
Til 1 person
4-5 skiver stegt Aalbæk chorizo
1 rustik burger bolle
2 blomme tomater i tynde skiver
4 blade hjertesalat
2 tynde skiver rødløg
½ avocado i skiver
4 tynde skiver æble
1 stk. kylling bryst
2 tsk. Mayonnaise
1 spsk. ”Stokes” chiliketchup, eller almindelig ketchup og tabasco
80 gram ristet Chorizo skåret i små tern
1 avocado most med en gaffel
1 bundt dild
½ bundt purløg
½ rødløg i bittesmå tern
En kvart frisk presset citron
En lille smule sukker ca. en kvart tsk.
1 tsk. Skyr
Salt og peber
Ristet brød
Pynt: Fennikel Salami og brønkarse
Mos det hele groft og vend det sammen.
Pynt med Chorizo og brønkarse, eller en anden krydderurt.
Kategori: Tapas.
200 gram stegt Aalbæk chorizo i små tern
4 store bagekartofler
1½ dl fløde
250-300 gram skyr
Salt og peber
Pynt: Purløg
4-5 skiver stegt Aalbæk Chorizo m/Jalapeños - skåret på langs
1 godt stykke groft brød
2 spejlæg
2 blommetomater skåret i tynde skiver
Dijon sennep
Mayonnaise - gerne Hellman's
Tabasco efter smag og behag
Varm bollen og flæk den.
Smør bunden med sennep og toppen med mayonnaise.
Saml sandwichen med tomater, spejlæg, tabasco og chorizo.
200 gram stegt Aalbæk bacon i skiver
100 gram stegt Aalbæk Chorizo med Jalapeños i skiver
300 gram hvide bønner (skal ligge i blød i en skål med vand natten over)
5 fed hvidløg, hakket
1 bakke rucola
2 små rødløg i ringe
Olivenolie
1 sjat Balsamico Eddike
Salt og peber
Kog de hvide bønner i letsaltet vand i ca.45-50 min. Køl dem ned.
Bland alle ingredienser sammen med olivenolie, balsamico og salt og peber.
Arrangér rustikt
Ingen påske uden spændende lam!
Græske lammekøller
Rosmarin og Citron
Pris pr. stk. kr. 250
Skåret af kalvefilet
Pris pr. stk. kr. 49,-
Med spegeskinke og italiensk fars!
Pris 4 stk. kr. 120,-
Skal blot lunes!
Pris pr. kg. kr. 99,-
Med ost og bacon!
Pris 4 stk. kr. 99,-
Med forårsløg!
Pris 2 kg. kr. 109,-
Få opskriften med!
Pris 4 stk. kr. 109,-
Blandet pakke med delikate produkter!
1 Kødpølse
1 Stor leverpostej
1 Spegepølse
(Vælg selv)
Pris kr. 99.-
Blandet pakke med delikate produkter!
1 kg. medister
1 kg. hakket skinke
1 kg. hakket okse
Pris kr. 225,-
Nok til 2 personer!
Pris pr. stk. kr. 150,-
Dejligt nem!
Skal kun småsimre i 30 minutter.
Pris pr. kg. kr. 159,-
Vores klassiske chorizo!
Med masser af smag
-altid god som snack
Ta' 4 stk. kr. 99,-
Nem aftensmad!
Koteletter m. mos - Karry suppe
Chili con carne - Asparges suppe
Tartelet fyld - Gullasch suppe
Boller i karry - Mango chutney
Italienske kødboller
Pris pr. stk. kr. 79,-
Ta' 3 stk. kr. 200,-
Gode til grillen!
Vælg mellem:
Wienerpølser
Frankfurter
Brunchpølser
Ramsløg
Lammegriller
Altid et hit på grillen eller panden!
Pr. stk. kr. 39,-