Opskrifter

få INSPIRATION TIL AT BRUGE VORES PRODUKTER

Navn:
ONE POT PASTA MED LANDSBY SALAMI

Se opskrift

ONE POT PASTA MED LANDSBY SALAMI

Ingredienser:

400 g spaghetti

1 dåse flåede tomater

4 fed finthakkede hvidløg

1 finthakket rødløg

14-16 blommetomater, groft skåret

2-3 groftrevne gulerødder

1 kvist frisk timian

1 hel Aalbæk landsby salami i tern

5-6 dl Herbamare Bouillon (grøntsagsbouillon)

4 spsk. olivenolie

1 tsk. friskkværnet salt og peber

Frisk parmesan til servering

Opskrift:
Bouillonvand: Kog 5-6 dl vand op med Herbamare Bouillon (grøntsagsbouillon). Alle ingredienser kommes i en stor jerngryde på samme tid. Kog op, rør godt rundt og lad derefter retten simre med låg på i 18-23 minutter eller til spaghettien er al dente. Anret på en tallerken og top med friskrevet parmesan.
Billede:
OnePot_Pasta_968x645
Navn:
BURGER MED GOURMET PØLSE

Se opskrift

BURGER MED GOURMET PØLSE

Ingredienser:

1 pakke Gourmet pølse med Cheddar og Jalapenos

4 Brioche Burgerboller

4-5 spsk. Hellmann’s mayo

Lidt finthakket purløg

1-2 spsk. finthakket kapers

Hjertesalat

4 drueagurker

12 tynde skiver tomat

3 løg

Smør til stegning

Sennep og ketchup

Salt og peber

Opskrift:

Rør mayo sammen med de finthakkede kapers og purløg, og smag til med friskkværnet salt og peber. Pølserne flækkes på langs og steges sprøde. Drueagurker flækkes ligeledes på langs og tomaterne skæres i tynde skiver. Løgene skæres også i tynde skiver og steges i smør på panden til de er gyldne og møre, smages til med friskkværnet salt og peber.


Burgerbollerne smøres med mayo, i bunden lægges salat, og byg burgeren op med de øvrige ingredienser.


Tip: Hvis man har Worcestershire Sauce i køleskabet, giv løgene en sjat under stegningen.

Billede:
csm_Aalbaek_specialiteter_burger_web_2018_ad94235b48
Navn:
HÅNDMAD MED ØKO POSTEJ OG RØDBEDECHIPS

Se opskrift

HÅNDMAD MED ØKO POSTEJ OG RØDBEDECHIPS

Ingredienser:

Groft rugbrød

En rødbede

Solsikkespire el. andre spirer

Olivenolie

Havsalt

Peber

Opskrift:
Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver (brug evt. mandolinjern). Bland rødbedeskiverne med olie og krydr med salt og peber. Fordel rødbedestykkerne på to bageplader beklædt med bagepapir (rødbedeskiverne skal ligge enkeltvis). Bag rødbedechipsene i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til de er sprøde – vend dem undervejs. Smør leverpostej ud på brødet og pynt herefter med spirer og de sprøde rødbedechips.
Billede:
Tilbage_til_hverdagen_-_Leverpostej
Navn:
ÆGGEKAGE MED CHORIZO/GOURMET BACON

Se opskrift

ÆGGEKAGE MED CHORIZO/GOURMET BACON

Ingredienser:

Det skal du bruge (4 pers)

1 Økologisk Klassisk Chorizo i skiver 200 g eller Gourmet Bacon i tern 200 g

12 æg

1 dl fløde

250 g kogte kartofler

1 tsk. salt

100 g revet mozzarella

2 skalotteløg i ringe

saft af 1 lime

bredbladet persille

Opskrift:
Vælg en pande, der kan tåle at komme i ovnen, og steg så chorizo eller bacon herpå, til kødet har en god farve på begge sider. Tag det af panden. Skær så kartoflerne i tern, og vend dem på samme pande. Pisk æg, fløde, salt og ost sammen, og fordel det henover kartoflerne på panden. Læg så de stegte pølseskriver eller bacontern i æggemassen. Sæt panden i en 200° forvarmet ovn i ca. 15 min. Vend løgringe og persille i limesaft og smag til med salt. Tag æggekagen ud (pas på håndtaget – det er varmt) og fordel de marinerede løg over.
Billede:
Aalbaek_pasta_aeggekage
Navn:
FORÅRSPIZZA MED CHORIZO OG DANSKE KARTOFLER

Se opskrift

FORÅRSPIZZA MED CHORIZO OG DANSKE KARTOFLER

Ingredienser:

15 g gær

350 g italiensk tipo 00-mel

6-7 nye danske kartofler eller bagekartofler

Aalbæk Økologisk Chorizo med jalapeños

Olivenolie

½ bundt rosmarin

300 g mozzarella eller gedeost

Flagesalt

2 tsk. havsalt

2,5 dl lunkent vand

Opskrift:

Rør gær ud i lunkent vand. Tilsæt mel, salt olivenolie, og ælt dejen godt sammen til den er blød og elastisk. Dæk skålen med et vådt klæde, og sæt dejen på køl natten over.


Skræl kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver. Med fordel kan et mandolinjern bruges, alternativt en kartoffelskræller eller en skarp kniv. Læg de kartoflerskiverne i vand, så de ikke bliver brune.


Fordel mel på bordet, og rul dejen ud med en kagerulle til den har en tykkelse på cirka 3- 4mm.


Pluk og hak rosmarinen groft. Fordel kartoffelskiverne, så de dækker hele dejen bortset fra den tynde kant. Drys herefter rosmarinen over, og pensl kartoffelskiverne med olivenolie.


Flæk chorizoen på langs og fordel stykkerne på pizzaen. Bag pizzaen i ovnen i 10-15 minutter ved 250 grader  til bunden er sprød og kartoflerne er gyldne (brug gerne en forvarmet pizzasten).


Tag pizzaerne ud, fordel gedeost eller mozzarella på dem, og sæt dem i ovnen igen et par minutter, så osten kan smelte.

Billede:
Pizza
Navn:
GOURMET HOTDOGS MED HJEMMELAVET RELISH

Se opskrift

GOURMET HOTDOGS MED HJEMMELAVET RELISH

Ingredienser:

1 pakke Aalbæk Gourmet pølser (f.eks. Gourmet Sommerpølse)

Gode pølsebrød, gerne store

4-5 drueagurker fra glas

1 rødløg

1/2 æble

1 fed hvidløg

2-3 spsk. mayo

Sennep

Ketchup

Salt og peber

Opskrift:

Relish: Drueagurker, rødløg, æble og hvidløg hakkes fint, blandes med mayo og krydres med friskkværnet salt og peber. Tip: Ønskes en stærk dip, kan der tilsættes lidt finthakket chili.


Pølserne steges sprøde på grillen eller på en pande og brødet lunes i ovnen. Læg pølsen i brødet, top med sennep og ketchup og afslut med den hjemmelavede dip. Tip: Pynt evt. med friskklippet karse.

Billede:
Hotdogs_-_Sommerpoelse
Navn:
GRÆSKARSNACKS MED GOURMET BACON

Se opskrift

GRÆSKARSNACKS MED GOURMET BACON

Ingredienser:

1/4 Hokkaido græskar

1 pakke Aalbæk Gourmet bacon

2 timian kviste

1 helt hvidløg

Opskrift:
Skær græskaren ud i skiver. Svøb helt tynde strimler bacon rundt om hvert stykke græskar, og placer dem på en bageplade med pillede hvidløgsfed og drys med timian. Bag græskarskiverne i ovnen ved 200 grader i cirka 25-30 minutter. Drys herefter med salt og peber. 
Billede:
hallohallo
Navn:
SMAGFULD BRUNCH MED CHORIZO

Se opskrift

SMAGFULD BRUNCH MED CHORIZO

Ingredienser:

Det skal du bruge (4 pers)

Chorizo i ca. 20 tykke skiver

4 æg

purløg

4 skiver koldhævet brød

4 spsk. god pesto

1 lille brie

Opskrift:
Skær chorizoen i skiver, steg den på en pande ca. 3 min. på hver side, og læg så skiverne på fedtsugende papir. Spejl æggene på samme pande. Stil evt. en metaludstikkerform i en passende størrelse på panden, og slå æggene ud heri, så de får en pæn form. Fordel pesto, brie og chorizo på brødet. Grill det i ovnen i ca. 4 min., til osten er blød, og pølsen er sprød. Anret spejlæg, ristet chorizo og brød på en tallerken, og server det sammen med et par skiver godt rugbrød.
Billede:
csm_brunch
Navn:
HØNSESALAT MED SPRØDSTEGT GOURMET BACON

Se opskrift

HØNSESALAT MED SPRØDSTEGT GOURMET BACON

Ingredienser:

500 g kyllingebryst

300 g Aalbæk Gourmet Bacon

500 g markchampignon

2 dl skyr

1 dl mayo

Saften fra en halv citron

1 tsk. sukker

1 bundt purløg (fintsnittet) eller frisk dild

Salt og peber

Evt. et stænk tabasco

Smør til stegning

Opskrift:

Kog kyllingebryst mørt i letsaltet vand, og lad dem afkøle. Rens champignon, og skær dem i kvarte. Steg dem på en pande ved god varme til de er møre, og lad dem herefter afkøle. Tag overskydende væde fra.

Dressing: Skyr blandes med mayo, citron, sukker, purløg, salt og peber.

Kyllingebrystet rives fra hinanden til rustikke stykker. Herefter vendes ingredienserne sammen.

Aalbæk Gourmet Bacon skæres i skiver, og steges i ovnen på et stykke bagepapir ved 180 grader i 12-18 minutter afhængig af skivetykkelse. Vend dem gerne undervejs.

Det hele anrettes med baconskiver på toppen.

Tip: I sæsonen kan champignon udskiftes med friskbælgede danske ærter. 

Billede:
Kyllingesalat_med_Gourmet_Bacon_968x645
Navn:
HJEMMELAVEDE HVEDESLIDERS

Se opskrift

HJEMMELAVEDE HVEDESLIDERS

Ingredienser:

Aalbæk Mild Spegepølse 

Aalbæk Oksespegepølse

2 hvede sliders/boller

Cheddar ost

1 tomat

½ avocado

½ rødløg

1 håndfuld spinatblade

3/4 spidskål

1 spsk. grøn pesto 

1 spsk. mayo

4 store bagekartofler

Olie til stegning 

Chilimayo: 

150 gram mayo

1 fed hvidløg fint hakket 

1 chilipeber, salt, peber, Sriracha & chilipulver

Opskrift:

Skær tomat, avocado og rødløg i skiver og spidskål i tynde strimler. Skær spegepølserne i skiver og rist dem på panden til de er sprøde. Tag dem af panden og lad dem dryppe af på en serviet. Rist rødløgene på samme pande indtil de er let møre. Varm bollerne i ovnen. Byg den første bolle og smør bollen med pesto. Læg derefter spidskål, avocado og mild spegepølse i. Byg den anden bolle og smør bollen med mayo. Læg derefter cheddar ost, tomat, rødløg, oksespegepølse og spinat i.

Pommes frites: Skræl kartofler og skær dem i stave i ønsket tykkelse. Vend dem i olie og ønskede krydderier, for eksempel timian. Fordel kartofler jævnt på en bageplade og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Drys med havsalt.

Hjemmerørt chilimayo: Bland mayo, hvidløg og chili sammen. Smag til med salt, peber, Sriracha og chilipulver. Lad mayonnaisen trække i køleskabet inden servering.

Tip: Som slider kan du bruge mini burgerbolle eller en god gammeldags klassisk hvede. Du kan købe mini burgerboller i dit supermarked eller bage dem selv i halv størrelse af dine normale burgerboller.

Billede:
Burger
Navn:
GRÆSKARSUPPE MED SPRØDSTEGT BACON

Se opskrift

GRÆSKARSUPPE MED SPRØDSTEGT BACON

Ingredienser:

1 kg skrællet græskar uden kerner (i tern)

1 stor bagekartoffel (i tern)

2 små hakkede løg

4 fed grofthakkede hvidløg

1 stk. grofthakket rød snack peber

3 dl grøntsagsboullion (Herbamare Bouillon og vand)

2 spsk. olivenolie

1-2 dl piskefløde (kan undværes, tilsæt da lidt mere vand)

Tabasco efter smag

Citronsaft fra en halv citron

1 tsk. sukker

Salt og peber

Topping:

Aalbæk Gourmet Bacon (i tern)

1 bundt forårsløg, fintsnittet

Opskrift:

Rist løg og hvidløg i olivenolie i 4-5 minutter. Tilsæt resten af ingredienserne (dog undtagen fløden). Kog ved middel varme i ca. 30 minutter til grøntsagerne er møre. Blend græskarsuppen til en ensartet konsistens med en stavblender. Kog herefter suppen igennem og tilsæt fløden. Smag til med salt og peber.

Serveres i en dyb tallerken og toppes med sprødstegte bacontern og fintsnittede forårsløg. Velbekomme!

Billede:
968x646
Navn:
ALTERNATIV WALDORFSALAT MED FILINO

Se opskrift

ALTERNATIV WALDORFSALAT MED FILINO

Ingredienser:

200 gram Aalbæk filino med krydderurter i tern

½ revet knoldselleri

2 pære i fine tern

100 gram hasselnødder

150 gram vindruer, halveret og stenfri

1 bundt purløg

1 håndfuld revet peberrod

Dressing:

1 dl skyr

1 dl cremefraiche

½ dl mayo

Citronsaft

Lidt sukker

Salt og peber

Opskrift:

Rist hasselnødderne på en pande i et par minutter, til de begynder at tage farve. Hak dem groft og læg dem til afkøling på køkkenbordet. Rist skiverne af filino til de er sprøde og læg dem på fedtsugende papir.

Bland dressingen sammen og smag den til med salt, peber, citronsaft og sukker. Vend alle ingredienserne til salaten sammen, undtagen nødderne, og bland den med dressingen. Vend den stegte salami i og anret i en stor skål og pynt med de ristede hasselnødder.

Billede:
30325-AA_waldorfsalat_968x646
Navn:
HJEMMERØRT PERSILLEPESTO

Se opskrift

HJEMMERØRT PERSILLEPESTO

Ingredienser:

1 bundt bredbladet persille

1 fed hvidløg

40g pinjekerner

1 dl olivenolie

Saften fra ½ citron

1 spsk. revet parmesan

Salt

Opskrift:

Pil hvidløgsfed. Skyl og tør persillen. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. Kom alle ingredienser i en blender og blend dem sammen til konsistensen er ensartet og cremet.

Held evt. pestoen i et steril patentglas og top med lidt olivenolie til forsegling. På den måde holder den op til 3 uger i køleskabet.

Nyd med et godt stykke brød og et udvalg af Aalbæks økologiske specialiteter.

Billede:
pesto_web
Navn:
JORDSKOKKE CARPACCIO OG RISTET TAPASSALAMI

Se opskrift

JORDSKOKKE CARPACCIO OG RISTET TAPASSALAMI

Ingredienser:

1 hel Aalbæk tapassalami med malabar peber

½ kg jordskokker i tynde skiver

80 gram valnødder, groft hakket

Karse

Sherryeddike

Olivenolie

Citronsaft

4 tsk. sukker

Salt & peber

Opskrift:

Skær jordskokkerne i tynde skiver og læg dem fladt på en tallerken. Dryp citronsaft over skiverne, så de ikke bliver brune. Drys herefter sukker, sherryeddike, olivenolie samt salt og peber over skiverne.

Skær salamien i tynde skiver og fordel dem på en bradepande med bagepapir. Rist salami skiverne i forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter, til de er sprøde. Lad salamien køle af og hak skiverne groft med en kokkekniv og drys henover retten.

Slut af med et drys grofthakket valnødder og karse.

Billede:
30222_AA_Jordskokke_carpaccio_1_968x646
Navn:
SELLERIPURÉ MED RISTET GOURMET BACON

Se opskrift

SELLERIPURÉ MED RISTET GOURMET BACON

Ingredienser:

150 gram Aalbæk Gourmet Bacon i skiver

½ selleri i små tern

Ca. 2,5 dl fløde

1 stort fed hvidløg, presset

4 skiver rugbrød i tern

Smør til stegning

Skallen af en økologisk citron

Salt og peber

Purløg til pynt

Opskrift:

Kog selleri i fløde i 25-30 minutter til sellerien er helt mør. Fløden skal kun lige dække sellerien. Blend massen og tilsæt et fed presset hvidløg. Smag til med salt og peber.

Rist baconskiverne sprøde og hak dem groft med en kokkekniv. Rist rugbrødstern i smør til de er helt sprøde. Anret selleripuréen på en tallerken og drys med bacon, rugbrødscrutoner, purløg og revet citronskal.

Billede:
30221_AA_Selleripure_1_968x646
Navn:
KYLLING SALAT MED STEGT CHORIZO

Se opskrift

KYLLING SALAT MED STEGT CHORIZO

Ingredienser:

100 gram Aalbæk chorizo, stegt

2 små buketter hjertesalat

2 stk. kylling bryst

1 bundt forårsløg i skiver

1 avocado i grove tern vendt i lidt citronsaft

1 stort rødløg i tynde skiver

Salt og peber

Dressing:

Jomfru olivenolie af en god kvalitet

Balsamico af en god kvalitet

Opskrift:

1. Kog kyllingebrysterne i 30-35 min. i letsaltet vand. Lad dem køle af og riv dem i lidt grove stykker. 2. anret salaten i et stort fad. Pisk dressingen godt sammen og hæld over, slut af med salt og peber.

Kategori: Salat, Hovedret, Frokost

Billede:
csm_9._Opskrift_Kylling_salat_med_stegt_chorizo__lille_faf5fb958a
Navn:
ALTERNATIV ÆBLEFLÆSK

Se opskrift

ALTERNATIV ÆBLEFLÆSK

Ingredienser:

200 gram chorizo

6 syrlige æbler

2-3 spsk. sukker efter smag

Smør til stegning

Chorizo fedt til stegning

Salt og peber

Opskrift:
Skær chorizo i skiver og steg dem. Læg herefter skiverne på fedtsugende papir. Og husk at gemme fedtet fra panden til at stege æblerne i, så de får ekstra smag fra Chorizoen. Skræl og skær æblerne i tynde både og steg dem på panden i lidt smør og chorizofedt, til æblerne falder lidt sammen. Tilsæt sukker når æblerne er ved at synke sammen og steg lidt videre. Smag til med salt og peber og vend chorizostykkerne i til sidst. Serveres lun og lækker!
Billede:
30325-AA_aebleflaesk_968x646
Navn:
ASPARGES OG TAPASSALAMI MED HASSELNØDDER

Se opskrift

ASPARGES OG TAPASSALAMI MED HASSELNØDDER

Ingredienser:

1 bundt grønne asparges

100 g tynde skiver salami med hasselnødder

3 spsk. olivenolie

3-4 fede hvidløg, grofthakket

Salt og peber

Ca. 50 g revet manchego eller parmesan

Opskrift:
Varm ovnen op til 200 grader. Rens aspargesene og skær stokkene af. Fór en ildfast skål med bagepapir og drys hakket hvidløg og olivenolie henover aspargesene sammen med salt og peber. Bag aspargesene i ovnen i 12-16 minutter afhængigt af tykkelsen. Rist salamiskiverne på panden til de er sprøde og hak dem groft med en kokkekniv, så det kan bruges til drys. Drys salami over de varme asparges og riv osten med en kartoffelskræller henover retten.
Billede:
Asparges zoom
Navn:
SYLTEDE RØDLØG

Se opskrift

SYLTEDE RØDLØG

Ingredienser:

1 kg rødløg

2 dl vand

2 dl lagereddike

1 dl sukker

Salt og peber

Opskrift:

Kog vand, eddike og sukker i en stor gryde til sukkeret smelter. Skræl og del løgene i halve og skær dem i meget tynde skiver. Tilsæt rødløg og giv dem et kort opkog på et par minutter. Lad løgene køle af inden servering og smag til med salt og peber. Fyld resten af løgene i rene glas med lagen henover og stil dem på køl. De kan sagtens holde et par uger.

Løgene smager rigtig godt ovenpå en hotdog eller som tilbehør til grillede pølser.

Billede:
30135_AA-syltede_roedloeg_968x646
Navn:
KARTOFFELSALAT MED GOURMET BACON

Se opskrift

KARTOFFELSALAT MED GOURMET BACON

Ingredienser:

600 gram små kogte kartofler skåret rustikt

2 små rødløg i meget små tern

150-200 gram Aalbæks Gourmet Bacon

1 bundt persille

1 fed hvidløg

1 dl god olivenolie

Salt og peber

Opskrift:
Kog kartoflerne al dente og lad dem stå i koldt vand. Skær bacon i små tern og rist dem på en pande. Blend persille og hvidløg med olivenolie, salt og peber. Byg salaten op med let hånd. Start med at skære kartoflerne i rustikke stykker og læg dem på bunden af et fad. Drys derefter med bacon og rødløg og dryp persillepesto henover salaten.
Billede:
30135_AA-Kartoffelsalat_968x646
Navn:
OKTOBERFEST SNACK

Se opskrift

OKTOBERFEST SNACK

Ingredienser:

1-2 pakker Aalbæk økologisk bacon

2-3 laurbærblade

10 sorte peberkorn

Aalbæk delikatessesalami ex. med emmentaler

Aalbæk Gourmet Brunchpølser

Pretzel

Sennep

Cornichoner

Opskrift:

De hele stykker økologisk bacon skal simre sammen med laurbærblade og peberkorn til de er møre i 2,5 til 4 timer afhængig af, hvordan vandet koger. Baconstykkerne skal gerne være meget møre. Når stykkerne er færdigkogt, pakkes disse i et rent viskestykke, sættes under pres og sættes herefter på køl. Den økologiske bacon serveres kold skåret i skiver, sammen med sennep, groft rugbrød og cornichoner.


Nemt og godt tip til at pifte din sennep op: Man tager en god sennep, mængde efter behov og rører op med whisky og brun farin.


Til servering skæres Aalbæk Delikatesse Salami i skiver og serveres sammen med en frisk pretzel.


Som ekstra tilbehør varmes Aalbæk Gourmet Brunchpølser i en gryde.

Billede:
csm_Aalbaek_specialiteter_oktober_web_2018_42c944ddcd
Navn:
GRØN JULESALAT MED FENNIKEL SALAMI

Se opskrift

GRØN JULESALAT MED FENNIKEL SALAMI

Ingredienser:

200 g Rucola

100 g finthakket grønkål (køb evt. på pose, økologisk og finthakket)

1 bundt hjertesalat

1 pære i tynde skiver

1 æble i tynde skiver

100g valnøddekerner

150g Aalbæk delikatesse fennikel salami i tynde skiver

1 dl A38

2-3 spsk. mayo

Saften fra en ½ citron

1 tsk. sukker

Salt og peber

Opskrift:

Fennikel salamien skæres i tynde skiver og bages i ovnen på et stykke bagepapir ved 200 grader, til de er sprøde (ca. 12-15 minutter afhængig af skivetykkelse). Lad dem afkøle på et stykke køkkenrulle.


A38, mayo, citron og sukker røres sammen og smages til med friskkværnet salt og peber. Smag til så den er sursød. Frugt og grønt bygges op på et fladt fad.


Dressingen fordeles hen over med en ske. Til slut knuses den afkølede fennikel salami hen over.

Billede:
Groen-jul_968x645
Navn:
SPIDSKÅLSDIP TIL GRILLPØLSER

Se opskrift

SPIDSKÅLSDIP TIL GRILLPØLSER

Ingredienser:

¼ spidskål skåret rigtig fint

½ agurk i små tern uden kerner

1 bundt purløg skåret helt fint

8 tsk. mayo

½-1 tsk. sennep

Salt og peber

Opskrift:

Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Servér ovenpå en hotdog eller som tilbehør til en grillpølse.

Top evt. med syltede rødløg.

Billede:
30104_AA_SoMe_Spidska__lsdip_968x646_v3
Navn:
SALAT MED JORDBÆR OG RISTET TAPASPØLSE

Se opskrift

SALAT MED JORDBÆR OG RISTET TAPASPØLSE

Ingredienser:

100 gram Aalbæk tapaspølse med malabar peber i skiver

250 gram danske jordbær, halve eller kvarte

1 spsk. sukker

50 gram ruccola

100 gram god feta

30 gram grofthakkede pistacienødder

Dressing:

2-3 spsk. God balsamico

2-3 spsk. God olivenolie

Opskrift:

Rist salamiskiverne på panden til skiverne er sprøde. Hak skiverne groft med en kokkekniv, når de er afkølet.

Drys sukker over jordbær, og vend det med smuldret feta i en stor skål sammen med ruccola, nødder og dressing.

Drys med ristet salami på toppen.

Billede:
30104_AA_SoMe_Picnic_Opskrift_3_968x646_v2
Navn:
SPAGHETTI MED FILINO SALAMI

Se opskrift

SPAGHETTI MED FILINO SALAMI

Ingredienser:

400 gram spaghetti

150 gram Filino Salami

1 grøn peber

2 fed hvidløg

4 æg

2 dl madlavningsfløde

100 gram revet parmesan

Friske krydderurter

Salt og peber

Opskrift:
Kog spaghetti som anvist på pakken. Skær skiverne af Filino Salami i strimler. Steg dem sprøde for jævn varme i en tykbundet gryde. Tilsæt peberfrugt i tynde strimler og finthakket hvidløg. Pisk æg, fløde og ost sammen i en skål og krydr med salt og peber. Hæld vandet fra den kogte spaghetti og kom den straks i gryden til de stegte strimler. Tilsæt æggeblandingen og rør godt rundt. Tag gryden fra varmen og vend alt rundt til saucen er cremet. Anret og drys med friske krydderurter, groftkværnet peber og evt. lidt mere parmesan.
Billede:
29956_Spaghetti_MK_V1
Navn:
BRÆNDENDE KÆRLIGHED MED CHORIZO

Se opskrift

BRÆNDENDE KÆRLIGHED MED CHORIZO

Ingredienser:

Det skal du bruge (4 pers)

1/2 selleriknold

2 bagekartofler

2 gulerødder

50 g smør

1 tsk. salt

2 spsk. finthakket purløg

1 dl bredbladet persille

lidt olie

1 hel Aalbæk Chorizo med jalapeño

2-3 løg i strimler.

Opskrift:
Skræl rodfrugterne og skær dem i tern. Kog dem i usaltet vand i 18-20 min. og hæld vandet fra. Mos dem groft med smør og purløg. Smag til med salt. Varm olien og rist persillebladene i kort tid til de er klare. Læg dem straks på fedtsugende papir. Skær Chorizoen i tern og rist dem sammen med løgene i olien fra persillen til løgene er bløde og gyldne. Anret den grove mos med stegt Chorizo og løg og top op med sprød persille. Server evt. sammen med groft brød.
Billede:
Aalbaek_kylling_mos
Navn:
BAGT BLOMKÅL MED PROTEIN RIG SALAMI

Se opskrift

BAGT BLOMKÅL MED PROTEIN RIG SALAMI

Ingredienser:

1 blomkål i små buketter, eller groft skåret

10-12 fed pillede hvidløg

4 spsk. Olivenolie

Salt og peber

75 gram mandler

3 spsk. Soya sauce

100 gram Low salami skåret i små tern

Skallen af ½ økologisk citron

3 spsk. Rugkerner der er kogt og ristet

2 håndfulde groft hakket bredbladet persille eller rucola

Opskrift:
Læg blomkålsbuketter og hvidløg i en ildfast skål med bagepapir, bland med 2 spsk. Olie og salt og peber og bag i ca.25-30min ved 180 grader. Rist mandlerne på en varm pande og tilsæt Soya. Lad væden koge ind til mandlerne er sprøde og salte. Rist Low salami i 2 spsk. Olie til de er sprøde. Saml alle ingredienser til en rustik salat.
Billede:
opskrift_aalbaek_salat
Navn:
FOCACCIA MED GRØNT OG STEGT CHORIZO

Se opskrift

FOCACCIA MED GRØNT OG STEGT CHORIZO

Ingredienser:

100-150 gram Aalbæk Chorizo med jalapeños, stegt

1 aflangt focaccia brød

10-15 små blandede tomater, gerne i forskellige farver

75 gram smørbar gedeost, eller anden neutral ost

100 gram feta i blok, evt. ged, som bliver delt i ulige klumper til at drysse henover focaccie brødet

Salt og peber

Olivenolie

Pynt: Friske krydderurter

Opskrift:

1. Varm brødet i oven, ved 200 grader, til det får en sprød kant. Tryk brødet flad med en kokkekniv. 2. Smør gedeost på bunden, og læg fyld på, så det ser lidt rustikt ud. 3. Slut af med salt, peber og olivenolie. Pynt med friske krydderurter, evt. brøndkarse og frisk timian.

Tip: Skær focaccia brødet ud i lidt skæve stykker.

Billede:
csm_11._Opskrift_Focaccie_med_groent_og_stegt_chorizo_-_lille_6f91e2dcbe
Navn:
KYLLINGEBURGER

Se opskrift

KYLLINGEBURGER

Ingredienser:

Til 1 person

4-5 skiver stegt Aalbæk chorizo

1 rustik burger bolle

2 blomme tomater i tynde skiver

4 blade hjertesalat

2 tynde skiver rødløg

½ avocado i skiver

4 tynde skiver æble

1 stk. kylling bryst

2 tsk. Mayonnaise

1 spsk. ”Stokes” chiliketchup, eller almindelig ketchup og tabasco

Opskrift:
1.Steg kyllingebrystet ved middel varme i smør i 6-7 min. på hver side, og skær det ud i skiver på langs, så det bliver lange, tynde skiver. 2. Varm bollen og smør top og bund med mayonnaise. 3. Byg din burger op med resten af ingredienserne.
Billede:
csm_15._Opskrift_Kylling_burger_eddb99b43a
Navn:
AVOCADOMOS MED RISTET CHORIZO

Se opskrift

AVOCADOMOS MED RISTET CHORIZO

Ingredienser:

80 gram ristet Chorizo skåret i små tern

1 avocado most med en gaffel

1 bundt dild

½ bundt purløg

½ rødløg i bittesmå tern

En kvart frisk presset citron

En lille smule sukker ca. en kvart tsk.

1 tsk. Skyr

Salt og peber

Ristet brød

Pynt: Fennikel Salami og brønkarse

Opskrift:

Mos det hele groft og vend det sammen.

Pynt med Chorizo og brønkarse, eller en anden krydderurt.

Kategori: Tapas.

Billede:
csm_12._Opskrift_Avocadomos_med_ristet_chorizo_2a0f896202
Navn:
CHORIZO CREME PÅ RISTET BRØD

Se opskrift

CHORIZO CREME PÅ RISTET BRØD

Ingredienser:

100 gram bittesmå stegte Aalbæk chorizo tern, gem lidt til pynt

3 spsk. Skyr

2 tsk. Mayonnaise

1 stænk tabasco

1 fed presset hvidløg

1 bundt purløg, gem lidt til pynt

4 skiver godt brød

Peber og lidt salt

Pynt: Chorizo og purløg

Opskrift:

1.Rist brødskiverne på en varm pande med olivenolie. 2. Bland alle ingredienserne sammen og smag til. 3. Læg en god klat chorizo creme på hvert brød og pynt med purløg og chorizo.

Kategori: Tapas.

Billede:
csm_17._Opskrift_Chorizo_creme_paa_ristet_broed_d3c963ff3a
Navn:
BAGTE KARTOFLER MED HVIDLØGSSKUM OG CHORIZO

Se opskrift

BAGTE KARTOFLER MED HVIDLØGSSKUM OG CHORIZO

Ingredienser:

200 gram stegt Aalbæk chorizo i små tern

4 store bagekartofler

1½ dl fløde

250-300 gram skyr

Salt og peber

Pynt: Purløg

Opskrift:
1.Pisk fløde til flødeskum, ikke for hårdt, vend skyr i og hvidløg, salt og peber. Pisk det sammen så det bliver til en hvidløgsskum. 2. Lav et kryds i kartoflerne og pak kartoflerne ind i bagepapir, bag den i en varm ovn ved 200 grader i 1½ time.3. Anret med hvidløgsskum og top med stegt chorizo.
Billede:
10._Opskrift_Bagte_kartofler_med_hvidloegsskum_og_stegt_chorizo
Navn:
AVOCADO CARPACCIO MED CHORIZO

Se opskrift

AVOCADO CARPACCIO MED CHORIZO

Ingredienser:

40 tynde skiver ristet Aalbæk chorizo

2 avocado

Saft fra 1 lime eller 1 citron

1 tsk. Sukker

Parmesanflager ca. 6-9 pr. portion

Salt og godt med peber

Pynt: Frisk dild

Opskrift:

1. Skær avocadoen i helt tynde skiver og bred dem ud på en tallerken. 2. Pres saften af en lime eller citron henover og drys med sukker. 3. Krydr med salt og peber, og top med ristet chorizo og parmesanflager. 4. Pynt med frisk dild.

Kategori: Forret.

Billede:
8._Opskrift_Avocado_carpaccio_med_chorizo_-_ny
Navn:
GEDEOST MED AGURK OG STEGT CHORIZO

Se opskrift

GEDEOST MED AGURK OG STEGT CHORIZO

Ingredienser:

20 skiver stegt Aalbæk chorizo

80 gram smørbar gedeost

1 tsk. Mayonnaise

1 fed presset hvidløg

½ agurk i små tern, uden kerner

4 skiver godt brød

Pynt: Timian

Opskrift:

Steg brødene på en varm pande i olivenolie.

Bland resten af ingredienserne sammen og læg en stor klat på hvert brød og pynt med brøndkarse eller en anden frisk krydderurt.

Billede:
7._Opskrift_Gedeost_med_agurk_og_stegt_chorizo
Navn:
SANDWICH MED SPEJLÆG OG CHORIZO

Se opskrift

SANDWICH MED SPEJLÆG OG CHORIZO

Ingredienser:

4-5 skiver stegt Aalbæk Chorizo m/Jalapeños - skåret på langs

1 godt stykke groft brød

2 spejlæg

2 blommetomater skåret i tynde skiver

Dijon sennep

Mayonnaise - gerne Hellman's

Tabasco efter smag og behag

Opskrift:

Varm bollen og flæk den.

Smør bunden med sennep og toppen med mayonnaise.

Saml sandwichen med tomater, spejlæg, tabasco og chorizo.

Billede:
IMG_0474
Navn:
SALAT MED HVIDE BØNNER, BACON OG CHORIZO

Se opskrift

SALAT MED HVIDE BØNNER, BACON OG CHORIZO

Ingredienser:

200 gram stegt Aalbæk bacon i skiver

100 gram stegt Aalbæk Chorizo med Jalapeños i skiver

300 gram hvide bønner (skal ligge i blød i en skål med vand natten over)

5 fed hvidløg, hakket

1 bakke rucola

2 små rødløg i ringe

Olivenolie

1 sjat Balsamico Eddike

Salt og peber

Opskrift:

Kog de hvide bønner i letsaltet vand i ca.45-50 min. Køl dem ned.

Bland alle ingredienser sammen med olivenolie, balsamico og salt og peber.

Arrangér rustikt 

Billede:
IMG_0456
aalbeak-logo

Kontakt

GENEREL KONTAKT

Kontakt os her


BUTIKKEN I FARRE

ØVRIGE HENVENDELSER

Persondatapolitik | Cookiepolitik

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.