Historie

Aalbæk Specialiteter blev grundlagt i 1920. Dengang var verden en noget anden end i dag, men vores fokus har ikke ændret sig. Vi insisterer stadig på, at vores specialiteter skal være en oplevelse ud over det sædvanlige.

For vi er overbeviste om, at mad og livskvalitet er to sider af samme mønt. Smagen, oplevelsen, og den efterfølgende velvære ved at spise noget virkeligt godt er afgørende for kvaliteten af dit liv.

Selvom Aalbæks engagement i kvalitet er dybt forankret i historien, er mærket på omgangshøjde med nutiden og leverer den rene nydelse af god mad alle ugens dage.

AALBÆK SPECIALITETER SIDEN 1920

Vi er stolte af den viden og erfaring, vi har opbygget og af vores evner til at udvikle nye, spændende specialiteter. Men hos Aalbæk Specialiteter ved vi også, at naturen har mange millioner års forspring i bæredygtig innovation og udvikling. Derfor anvender vi udelukkende den rene uspolerede råvare, som naturen har skabt den.


Vi undgår tilsætningsstoffer alle de steder, det er muligt, men til gengæld bruger vi masser af krydderier og alt hvad det traditionelle slagterhåndværk har at byde på. Vores mål er altid den gode smag, og når den kan opnås med økologiske råvarer, uden tilsætningsstoffer og med respekt for dyrevelfærd, så vælger vi den bæredygtige vej.

1920

Aalbæk Specialiteter etableres

1930

Butik i Givskud, Vejle og Thyregod

1950

Thyregod Pølsefabrik åbner

1956

Slagterbutik i Farre

1989

3. generation bliver del af virksomheden

1990

Begynder økologisk produktion som de første 

1999

Fabrik i Farre kun til økologi

2004

Børsens Fødevarepris for økologisk salami

2006

Eksport af pølser til Europa bl.a. Tyskland og Frankrig

2007

Hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi

2009

Modtager Dansk Fødevare Forums Kvalitets- og Innovationspris

2015

En del af Atria Danmark

2020

Aalbæk Specialiteter fejrer 100 års jubilæum

2024

Aalbæk repositionering

TRADITION OG INNOVATION SIDEN 1920 GENNEM FLERE GENERATIONER

aalbaek-group-photo

Hos Aalbæk Specialiteter har vi udviklet pølser og pålæg med kvalitet, innovation og ordentlighed i centrum siden starten af 1920. Altid med en kreativ og innovativ tilgang til håndværket, har der været udviklet specialiteter først ud fra slagterbutik, og nu et stærkt brand i dagligvarehandlen.


Lysten til innovation har altid ligget i Aalbæk-familien, så da Peter Aalbæk kom til i 1986, førte han en ny vision ud i livet. Han satsede på økologien, hvilket betyder, at Aalbæk Specialiteter i dagligvarehandlen i dag er en af Danmarks største producenter af økologisk pålæg.

Din vare er nu lagt i kurven