Madtip no. 07

Avokado carpaccio med chorizo

  • 40 tynde skiver ristet Aalbæk chorizo
  • 2 avocado
  • Saft fra 1 lime eller 1 citron
  • 1 tsk. Sukker
  • Parmesanflager ca. 6-9 pr. portion
  • Salt og godt med peber
  • Pynt: Frisk dild

1. Skær avocadoen i helt tynde skiver og bred dem ud på en tallerken. 2. Pres saften af en lime eller citron henover og drys med sukker. 3. Krydr med salt og peber, og top med ristet chorizo og parmesanflager. 4. Pynt med frisk dild.

Kategori: Forret.

læs mere
loading...
7 / 42

Gode råd

Opbevaring af salami

En god salami skal opbevares i køleskabet indpakket i et rent viskestykke. På den måde bevares produktets naturlige smag og fugtighed bedst.
Vær opmærksom på, at økologiske pølser ændrer farve, når de bliver udsat for ilt. De kan blive lidt grålige, men det er dog kun et udtryk for produktets naturlighed, og viser at produktet ikke er tilsat kunstige tilsætningsstoffer.
Husk god køkkenhygiejne og brug altid en skarp kniv, når du skærer salamier. Slib eventuelt kniven først og skær på skrå, så skiverne tager sig ekstra godt ud ved servering. Det øger appetitten og forhøjer nydelsen, når øjnene også har noget at glæde sig over.  

loading...
1 / 1
1 / 1

Gode råd

Opbevaring af salami

En god salami skal opbevares i køleskabet indpakket i et rent viskestykke. På den måde bevares produktets naturlige smag og fugtighed bedst.
Vær opmærksom på, at økologiske pølser ændrer farve, når de bliver udsat for ilt. De kan blive lidt grålige, men det er dog kun et udtryk for produktets naturlighed, og viser at produktet ikke er tilsat kunstige tilsætningsstoffer.
Husk god køkkenhygiejne og brug altid en skarp kniv, når du skærer salamier. Slib eventuelt kniven først og skær på skrå, så skiverne tager sig ekstra godt ud ved servering. Det øger appetitten og forhøjer nydelsen, når øjnene også har noget at glæde sig over.  

Er der knas med dit bacon?

For at opnå det bedste resultat ved tilberedning af tørsaltet Gourmet bacon fra Aalbæk Specialiteter anbefaler vi, at det steges i 180 grader forvarmet ovn på bagepapir i 12-18 minutter afhængig af skivetykkelse, indtil den er sprød. Vend gerne én gang undervejs.

 

Aalbæks anbefaling

Opskriften

Kartoffelssalat med chorizo

200 gram stegte skiver Aalbæk Chorizo med Jalapeño
4-500 gram afkølede små kogte kartofler
1 bundt finthakket persille
1/2-1 dl olivenolie
3-4 spsk kapers
1 fed hvidløg, presset
Salt og peber

Pynt: Frisk dild og flager af Vesterhavsost ca. 50-75 gram
Kom den stegte chorizo henover og dernæst kapers.
Lav en grov persilledressing af finthakket persille, hvidløg og olivenolie.
Pynt med dild og Vesterhavsost (eller parmesan). Osten kan undlades.
Er det sæson for radisser, kan man lige drysse et bundt fintskåret radisser henover.